30 Juli 2010

Äntligen helg! Dock så är jag "ledig" hela tiden men det är alltid någonting speciellt när det väl blir helg. Och denna helg är lite speciell för det kommer nämligen massa främmande hit, idag kommer linköping och i morgon kommer malmö och på kvällen ska också min far och dom spela på gästis så då pyser vi alla dit och tittar. Pål har tagit på sig ansvaret som barnvakt till Albin den tiden vi är borta så ska bli intressant och se om han lyckas ställa om grabben tills vi kommer hem. Han har nämligen sagt att när vi kommer tillbaka så har han lärt honom allt han kan dvs köttfärsås, led zeppelin och silvertejp. haha, intressant indeed!

Nu ska jag ta och göra mig lite lunch sen ska jag packa väskorna för ikväll sticker vi till stenhyttan då det blir så trångt i lägenheten. Känns som om det kommer bli mycket packning för jag ska ut för första gången på evigheter och vi vet ju hur det brukar se ut när jansson ska ut när det gäller klädval.. Jag är till och med lite rädd för mig själv tänk då alla andra runt om kring. Stackar petter som får stå ut med mig dag in och dag ut, han måste verkligen älska mig;) HAHA!

Nej, lunch var det.. Peace!


Världens vakraste!


28 Juli 2010

Jag är helt slut, ont i kroppen fast det har jag har nu i ca 4-5 veckor så nu börjar jag vänja mig. Men iaf så tänkte jag ring HC i morgon och se om jag kan få en läkartid.

Eftersom det gått ett tag sen jag skrev så innebär det att mycket händer. Fast egentligen så har det inte hänt allt för mycket, vi har spenderat mycket tid uppe i stugan faktiskt och i helgen åkte vi upp med mormor. Eller åkte och åkte vi GICK faktiskt till stenshyttan. Det var sjukt långt, gick strax över 2 timmar och då gick vi faktiskt inte hela vägen för mormor kom med färdtjänst och snäll som chaffören va så fick vi åka med sista biten. Men vi fick oss alla en härligt promenad och mint inte kira som fick springa som hon ville på vägen upp så hon sov gott på natten kan jag säga!

Igår åkte vi upp igen till stugan och denna gång följde nissepisse med upp. Grillade, fiskade och kollade på skräckis. Det vart riktigt kanon väder också från och det med att vi kom upp och tills vi åkte hem hade vi sol och varmt, det är helt enkelt något med det stället! I helgen ska vi upp till stugan igen för petters pappa, farmor och syster kommer så blir lite trångt i lägenheten. Men på lördag tänker jag spendera min kväll i torsåker för pappa och dom ska spela på gästis, skitkul! Nu ska jag lägga mig och se Alice i underlandet med karln.


Albin njuter i sin stol på bryggan.


Pappa och son

Kira springer som hon vill, det gillar hon!


GRATTIS!

Massa grattis till min mor som fyller år idag! Älskar dig







Saknar dig!


1 månad

Idag är min lille plutt 1 månad gammal, fyfan vad tiden går fort när han väl kommit ut. Men inte tycker jag att jag hunnit med någonting speciellt under denna tid, hinner knappt städa här hemma när p jobbar. Man har verkligen ínte den tid man tror att man har när man är hemma och vara mammaledig dock borde det inte heta mamma ledighet för man är allt annat än ledig, inte ens på helgerna! Men inte klagar jag.. allt är värt det i slutändan.

Idag kom min far och hälsade på, han hade åkt buss från torsåker med anton och emma för cissi har bilde till jobbet. Det var trevligt att ha dom här en sväng. När dom gick passade jag på att ta hjälp av far att få ut vagnen och kira så jag skulle slippa springa flera gånger som jag annars måste göra när jag ska ut. Jag drog mig upp till bruket och träffade mormor en sväng på hanssons.

Nu sitter jag hemma och mumsar lite chocklad som jag absolut inte ska äta på vardagarna men den är kvar efterhelgen och det är fan omöjligt att låta bli när man har sånt gott hemma. OMÖJLIGT!

 



Världens vackraste!


15 Juli

Här har vi varit vaken mest hela natten men inte verkar lill grabben nå tröttare för det. Han sover väl hela dagen istället men just nu ligger han här brevid och pratar lite med sig själv, man kan inget annat än älska den lille krabaten.

Iaf så var vi och badade igår med Linda och Micke i Engelsfors och jag har typ fått 5-6 bromsbett som är sora bölder just nu. Jag kanske borde köpa nå allergi tabletter för min överkänslighet av bett.
Idag ska vi till BVC igen och se hur mycket Albin har växt, han bara stormar iväg. Förra veckan vägde han hela 4,6 kg så han har ökat 400g i veckan sen han föddes så då väger han kanske 5,2 kg idag då?!

Idag har vi ingenting planerat förutom BVC så jag kanske ska ta en liten powerwalks tur då jag ska försöka komma igång med löpning snart så man får upp den där konditionen man hade förra året. Jag försöker nämligen vara nyttig nu när det blivit lite för mycket av det goda. Nu ska jag ner mina kilon!! Men just nu är jag skit hungrig men ingen frukost finns hemma så så fort jag ammat klart ska jag bege mig till affären.


Härligt härligt

Det är underbart väder ute men jag har inte lyckats njuta av det så mycket för min son blir lite grinig i denna värme och min hund lägger sig ner i skuggan så jag har mesta dels varit inne och försökt städa och fixat tvätten. Det är inte alltid lätt att hinna med med en liten här hemma för han är väldigt sällskapsjuk men lite grann har jag hunnit med.
Nu har precis P kommit hem så nu kan jag få lite mer saker gjorda. Och ikväll ska jag tvätta resten av det som blev kvar igår.



Så här utslagen är Albin av värmen.

Stenshyttan

I torsdags åkte Jag, Petter och Albin ut till stenhyttan för att bosätta oss där över helgen. Vi fick också med oss marcus och therese som ville göra oss sällskap vilket bara var trevligt. Vi har laddat upp batterierna så nu känner man sig som en ny människa den här "semestern" behövdes må jag säga. Vi har bara tagit det lugnt, fiskat, spelat massa spel, badat och njutit av det underbara vädret.
Igår var ända dagen man inte kopplade av för då hade Albin en dålig dag, han var varken nästan precis hela dagen och var grinig och otröstlig verkligen ingenting fungerade. Jag skulle ha kunnat sålt min son men vi klarade av det och ca 02.00 slocknade han, men inte sov han mer fast han varit vaken HELA dagen.

Nu är vi iaf äntligen hemma och ser fotbolls VM, nyss har lillen badat så nu är han ren och fin. Nu ska vi öppna marabou kakan och fortsätta se andra halvlek av fotbollen.

Albin njuter av ledigen genom att suga på fingrarna.





kvälls fiske


6 Juni

Jag har sovit som en gud inatt, eller ska jag säga att min son sovit som en stock och gett mig chansen att sova. Vi gick och lade oss strax före halv 11 då åt han ur båda brösten och sov ända fram till halv 5 och då matade jag honom lite igen och så somnade vi om till halv 8 och så lade vi oss och han fick äta igen och så somnade vi om till kvart över 11. Helt sjukt! Vi var nog både utmattade av värmen så förhoppningsvis är vi båda pigga och glada hela dagen idag.

Ikväll så ska vi iväg till stenshyttan och käka tacos med familjen för dom åker ju nämligen på torsdag. Det är lite läskigt vad tiden går fort mamma har redan varit här i 6 veckor, känns som om hon nyss kom hit. Iaf så tänkte jag att jag skulle spöa alla i kubb och vem vet kanske lite kort också?

Nu ska jag ta mig ut på en prommis mer Kira för mina planer på att laga mat gick i kras när jag insåg att vi inte hade någon mjölk hemma så då skiter jag i det! Jag laddar inför tacosen ikväll istället.


5 Juli

Uuuh, det händer så mycket nu att man har inte tid med någonting. Att vara mammaledig är fan ett fulltids jobb för du är aldrig verkligen aldrig ledig utan alltid är det någonting. När väl den lille sover så finns det andra saker som måste göras. Du är alltså alltid igång, du sover knappt någonting får du sova 5 timmar på en natt så är du lyckligt lottad men ändå så finns krafterna där.
Det är fan otroligt vilka krafter man har med tanke på allt man göt och det lilla man sover. Hade det man sovit så här lite förut hade man aldrig haft den ork man har nu det måste vara nå mamma krafter som rycker in när ungen väl är ute för det spelar ingen roll hur trött man egentligen är så orkar man alltid, kanske inte till 110% men man orkar eftersom man måste.

Iaf så har vi haft malmö på besök i helgen vilket var mycket trevligt men det vart en hel del bilåkande för mig för vi hade bara en bil så skulle vi någonstans var man tvungen att åka 2 gånger så vi fick plats. Och inte nog med det så skulle mamma hämtas, bror skjutsas ets ets. Så det skulle vara intressant och se hur många mil jag åkt på dessa dagar men jag har haft det trevligt iaf!

Nu sover äntligen min lille prins så jag ska ta och försöka städa lite innan han vaknar för det ser ut som en bomb slagit ner här hemma, inte okej! Och så finns det ingen tvätt tid ledig heller så får vänta tills imorgon innan tvätten försvinner.

Städa ja.. kanske lite mat innan? Nej! det tar vi nog sen så det blir rent och fint.

RSS 2.0